Maurice Christo van Meijel


Van 16 december 2017 t/m 11 februari 2018 is “Verbloemen” te zien: Marian Smit en Maurice Christo van Meijel tonen een nieuwe installatie bestaande uit een muurschildering en papiersculpturen .
De opening is op zaterdag 16 december vanaf 12 uur.

Maurice Christo van Meijel (Venray 1967) woont en werkt sinds 2006 op Texel. Hij exposeert zijn aquarellen en landschappelijke tekeningen, alsook zijn beschilderde keramiek sinds 2010 in Galerie Posthuys.
Tijdens schoolvakanties organiseert hij vanuit Galerie Posthuys workshops: schilderen in duinen en keramiek beschilderen.

Werken op papier

Keramisch werk

Haringwerken
Van Meijel neemt sinds 2010 deel aan de jaarlijkse thematentoonstelling over haring en andere vis.

SAMENWERKEN
“Samenwerken is voor veel kunstenaars een opgave. De unieke ideeën en individuele manier van werken zitten gelijkwaardigheid vaak in de weg. Soms lukt het wel. Ik houd er van te zoeken naar een manier om elkaar te versterken, om met elkaar nog meer van jezelf te kunnen laten zien.
De samenwerkingen kunnen wat mij betreft alleen slagen als ze gebaseerd zijn op vertrouwen en een mix bevatten van respect en bewondering.”

Samenwerking met Marian Smit


Van 15 januari t/m 2 april 2017 was in Museum Rijswijk de tentoonstelling Natuur Vertaald van Maurice Christo van Meijel en Marian Smit te zien. In Galerie Posthuys werd de speciale luxe editie van het eerste boek over de samenwerking van Smit & Van Meijel gepresenteerd. De luxe editie bestaat uit een gesigneerd boek en een uniek kunstwerk uit de serie Natuur Vertaald, verpakt in een doos. Hieronder een overzicht van de beschikbare werken Natuur Vertaald:

Samenwerking met Marianne van Heeswijk

Comments are closed.