Rebecca Geskus

Geskus’ grote passie is tekenen in gemengde techniek, vaak krijt en inkt. Haar energiek geschilderde hazen en honden genieten grote bekendheid en waardering. Helaas zijn de werken op papier weinig te zien. In Galerie Posthuys toont Geskus een serie nieuwe werken op papier met meeuwen, honden en hazen.

Sinds 2006 woont en werkt ze op Texel. Door haar brede ervaring, bijvoorbeeld als decorbouwer, weet ze heel goed te improviseren en haar creativiteit op verschillende manier in te zetten. Het bestuderen van de Texelse dieren, de geschoren schapenwol, maar ook afgekeurde visnetten en schepen brachten haar tot experimenten. Mogelijkheden ontdekken, ideeën laten opborrelen en deze alleen of in groepen vormgeven. Nieuwe toepassingen verzinnen voor materialen ‘zonder waarde’. Deze weg leidde naar het verdiepen in technieken als wolverwerking en vilten. Inmiddels is er een groot assortiment Texelse vilt-en vachtproducten ontstaan, waaronder de populaire “vegetarische” schapenvacht met een vilten ‘huid. Deze tak van creativiteit en ambacht hebben vorm gekregen in Geskus’ bedrijf Texel Vilt.
In de expositie in Galerie Posthuys zijn niet de viltwerken te zien, maar belichten we de andere, oorspronkelijke artistieke kant van haar kunstenaarschap.