Dimitri Feenstra


“Ik schilder mijn landschappen met olieverf, het liefst naar de waarneming en vaak op paneel. Mijn manier van schilderen oogt schetsmatig en spontaan. De composities houd ik bewust eenvoudig. De sporen van de penseelstreken en huid van de verf zijn zichtbaar en daardoor belangrijke beeldende elementen. Het gaat mij meer om de sfeer en ervaring van een landschap weer te geven dan een exacte, natuurgetrouwe weergave van de werkelijkheid. Ik probeer mijn ervaring en gevoel op dat moment om te zetten in een schilderij.
Naast de bosrijke omgeving waarin ik woon is het waddengebied een geliefd onderwerp om te schilderen. Texel is daarbij één van mijn favoriete eilanden, waar ik vroeger met mijn ouders elk jaar heen ging op vakantie. Texel is een prachtig eiland. Aan de ene kant heel vertrouwd voor me, aan de andere kant elke dag weer anders door de vaak indrukwekkende luchten en de veranderingen van het mooie licht. Tijdens de zomervakantie sta ik er dan ook vaak te schilderen.
Naast landschappen schilder ik ook autobiografische schilderijen, waarin mijn gezin en het vaderschap de hoofdrol spelen.”
Dimitri Feenstra (1977) studeerde aan de kunstacademie Minerva en 2e fase Frank Mohr Instituut in Groningen. Hij woont en werkt in Oranjewoud.