Marieke Peters

Werken van glas


Werken op hout

Werken op keramiek

Het werk van Marieke Peters laat de mens zien in haar kwetsbaarheid. Mensen alleen in een lege omgeving of in de natuur. Het werk oogt melancholisch, waarbij hoop en vertwijfeling vaak een rol spelen. ‘Ik probeer het ongrijpbare van gedachten zichtbaar te maken, om zelf helderheid te krijgen.’ Haar werk is een combinatie van verschillende technieken (schilderen en zeefdruk) op doek, oude houten panelen en op keramiek. Bij de oude panelen gebruikt ze de grove structuur van het hout als onderdeel van het beeld.

‘In mijn werk zoek ik naar een punt van rust. Een moment na chaos of een moment in complete stilte waarin een verhaal kan ontstaan. De manier waarop mijn werk ontstaat, staat heel dicht bij mijn kijken, mijn visie op de wereld. Het constant creëren van rust in chaos, maar ook zoeken naar het punt waarop herkenning en vervreemding elkaar raken.’

Marieke Peters studeerde in 1999 af aan de Academie voor Kunst en Vormgeving in ’s-Hertogenbosch en werkt sindsdien in haar atelier in de Willem II-Fabriek in ’s-Hertogenbosch.