Yvonne Zomerdijk

Nieuwe werken zijn van 1 maart t/m 7 april 2024 te zien in de groepstentoonstelling In Bloei.
Daarna neemt ze deel aan Het Jaar Van De Huismus (10 april t/m 20 mei 2024)
en Haring Op Verschillende Wijzen (15 juni t/m 14 juli 2024).


Van 7 juni t/m 23 juli 2023 was de eerste solotentoonstelling van Yvonne Zomerdijk te zien in Galerie Posthuys.
Nadat ze deelnam aan verschillende thema-tentoonstellingen, presenteert ze schilderijen en grafiek in de grote zaal. Haar werk is daarna volop te zien in de verschillende thema-presentaties.

“Vogels hebben mij altijd al gefascineerd. In beweging veranderen ze van vorm en lijkt het of ze steeds opnieuw een andere persoonlijkheid aannemen. In mijn vogelportretten zoek ik naar een iconisch beeld van een vogelsoort. Een vluchtig moment, waarbij de blik van de vogel naar de toeschouwer is gericht.”
Vanaf 26 april 2023 wordt de collectie vogelwerken geüpdate met nieuwe grafiek en schilderijen voor de tentoonstelling “Het jaar van de scholekster” .

Galerie Posthuys presenteert tevens de hele serie Dromers.

Sinds 2021 zijn tijdens de jaarlijkse haringtentoonstelling in juni kartondrukken van Yvonne te zien.
“Zoekend naar vorm en kleur ontstaan schilderijen, welke als basis dienen voor de afdrukken. Elk kleurvlak wordt uit karton gesneden en is een aparte drukgang die met de hand wordt neergelegd. De beperking van de techniek zorgt voor helderheid en eenvoud in het werk.”

Yvonne Zomerdijk (Beverwijk, 1973) is afgestudeerd als visualiser/illustrator. Na een tiental jaar werkzaam te zijn geweest op verschillende reclamebureaus is ze sinds 2006 fulltime beeldend kunstenaar.