Tjeerd Landman

In de zomertentoonstelling Texels Landschap komt Tjeerd Landman terug op Texel. Hij komt er al lang; als toerist, als plein-air schilder en als leraar. Hij verzorgde enkele seizoenen schildersweekends in de tuinen van Iwan de Vries. Ook in Galerie Tessel en Galerie Zeewinde in Den Burg waren zijn schilderijen in die periode te zien.
Na enkele jaren afwezigheid is Tjeerd weer thuis op Texel: de groepstentoonstelling Texels Landschap is te zien van 17 juli t/m 25 augustus 2024.

Tjeerd Landman is geïnspireerd door het Friese landschap van zijn jeugd. Dat vangt hij in klassieke schilderijen, variërend van realistische weergaven tot romantische impressies.
Zijn landschappen en zeegezichten stralen rust uit. Geen stormen of woeste golven, maar ingetogenheid en bovenal een spanningsvolle verwachting van iets dat nog moet komen, een ingehouden stilte en rust.
Twee jaargetijden hebben zijn voorliefde: de lente met al haar uitbundige kleurschakeringen en de herfst gevangen in tonen van weemoed.
Schilderijen met het thema Texel zijn van 17 juli t/m 25 augustus 2024 te zien in de groepsexpositie “Texels Landschap”.