Maurice Christo van Meijel

Galerie Posthuys is momenteel alleen op afspraak geopend: 06 – 41 37 88 84.
T/m eind juni is de groepstentoonstelling “Bloemen” te zien met werken van o.a. Betteke Akkerman (schilderijen), Jeannet Klement (keramische sculpturen), Gerrie Lulof (keramische sculpturen), Maurice Christo van Meijel (tulpenvazen), Caroline Serton (pasteltekeningen) en Maartje Strik (schilderijen).


Voor de nieuwe tulpenvazen zie het kopje Haring en andere vis.

Maurice Christo van Meijel (Venray 1967) woont en werkt sinds 2006 op Texel.
Hij exposeert zijn aquarellen en landschappelijke tekeningen, alsook zijn beschilderde keramiek sinds 2010 in Galerie Posthuys. Daarnaast maakt hij papiersculpturen met Marian Smit.
Tijdens schoolvakanties organiseert hij workshops schilderen in duinen en keramiek beschilderen.

Werken op papier

Keramisch werk

Haring en andere vis
Er is jaarlijks nieuw vis- en haringwerk te zien in de haringtentoonstellingen (vanaf half juni).

Smit & Van Meijel
Maurice werkt veel samen met Marian Smit. Deze samenwerking wordt zichtbaar in kleine wandsculpturen en in grote installaties van papier en kunststof.

In 2017 was in Museum Rijswijk de tentoonstelling Natuur Vertaald van Maurice Christo van Meijel en Marian Smit te zien. Bij die gelegenheid verscheen een boek over hun samenwerking. Een luxe editie is uitgegeven door Galerie Posthuys. Die bestaat uit een gesigneerd boek en een uniek kunstwerk uit de serie Natuur Vertaald, verpakt in een doos. Hieronder een overzicht van de beschikbare werken Natuur Vertaald:

Samenwerking met Marianne van Heeswijk