Gerrie Lulof

Vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus is de galerie gesloten.
We hopen na 28 april 2020 te heropenen met de tentoonstelling Ceramic Blues van Kaat Schulte en de groepstentoonstelling “Bloemen” met werken van Betteke Akkerman, Jeannet Klement, Gerrie Lulof, Maurice Christo van Meijel, Caroline Serton en Maartje Strik.

In 2020 presenteert Gerrie Lulof drie nieuwe collectie in groepstentoonstellingen:
Van 19 februari t/m 8 maart: Sneeuwklokjes
Van 11 april t/m 28 juni: Bloemen


Van 10 juni t/m 5 juli: Haring en andere zeewezens

In 2019 was Lulof’s werk o.a. te zien in Groente en fruit

“Altijd al interesse in tekenen, schilderen en grafiek, maar de laatste jaren gegrepen door klei, plastisch materiaal met heel veel mogelijkheden. Cursussen en workshops gevolgd, veel geëxperimenteerd met verschillende technieken. Inspiratie is de onderwaterwereld, de natuur en de uitdaging is om deze kwetsbaarheid in klei weer te geven.”

“Aanvankelijk gewerkt met chamotte klei en verschillende glazuren.Tijdens de raku-stooktechniek wordt gewerkt met speciale klei die tegen grote temperatuurswisselingen bestand is. De resultaten zijn altijd verrassend en onvoorspelbaar. Nu veel aan het werk met paperclay; een materiaal waarbij de grenzen van breekbaarheid kunnen worden opgezocht, een uitdaging om zo te werken. De 19e eeuwse illustraties van Ernst Haeckel waren een bron van inspiratie voor de werken die te zien zijn in Galerie Posthuys.”