Gerrie Lulof

Sneeuwklokjes (20 februari t/m 7 maart 2021)
Samen met Maurice Christo van Meijel en Marian Smit presenteert Gerrie Lulof nieuwe sneeuwklokken in de etalage van Galerie Posthuys en via deze website. Informatie over prijzen, afhalen en bezorgen via 06-41378884 en info@galerieposthuys.nl.


In 2020 presenteerde Gerrie Lulof twee maal nieuwe collectie bloemen. En in juni was een nieuwe collectie te zien in de groepsexpositie Haring.

Daarnaast zijn er collectie in de categorie Groente en fruit


en keramische vogels

“Altijd al interesse in tekenen, schilderen en grafiek, maar de laatste jaren gegrepen door klei, plastisch materiaal met heel veel mogelijkheden. Cursussen en workshops gevolgd, veel geëxperimenteerd met verschillende technieken. Inspiratie is de onderwaterwereld, de natuur en de uitdaging is om deze kwetsbaarheid in klei weer te geven.”

“Aanvankelijk gewerkt met chamotte klei en verschillende glazuren.Tijdens de raku-stooktechniek wordt gewerkt met speciale klei die tegen grote temperatuurswisselingen bestand is. De resultaten zijn altijd verrassend en onvoorspelbaar. Nu veel aan het werk met paperclay; een materiaal waarbij de grenzen van breekbaarheid kunnen worden opgezocht, een uitdaging om zo te werken. De 19e eeuwse illustraties van Ernst Haeckel waren een bron van inspiratie voor de werken die te zien zijn in Galerie Posthuys.”