Maartje Strik

Is de groepstentoonstelling “Bloemen” (voorjaar en zomer 2020) presenteerde Maartje nieuwe pasteltekeningen en schilderijen.

Waar kijk ik eigenlijk naar?

“De collage-miniaturen zijn geïnspireerd op mijn pasteltekeningen en schilderijen. Uit prentbriefkaarten en boekjes van mijn werk knip ik delen en plak deze op MDF. Ik laat me vervolgens leiden door wat er gebeurt op die 15×15 cm. Uit het oudere beeld ontstaat een heel nieuw beeld door te schilderen met acryl, tekenen met oliepastel en te drukken met zelfgemaakte linoleumstempels.

Ik werk graag met contrasten, in figuurlijke zin door de combinaties van beeldelementen, in letterlijke zin door het gebruik van verschillende  technieken in hetzelfde beeld. Figuratie staat naast geabstraheerde vormen.

Ik wil graag een beetje ontregelen door de kijker op het verkeerde been te zetten, tussen ‘aangenaam om naar te kijken’ en ‘er kraakt iets’ te werken. Mijn thematieken zijn de reactie van de mens op zichzelf en op de ander, op de wereld en op het verstrijken van de tijd, kortom, op het leven”

Maartje Strik